img
Калуський Формат
Оперативні новини та події, скандали та розслідування

Нові повідомлення Найактивніші користувачі
Владислав Повідомлень: 138

admin Повідомлень: 38

Komun Повідомлень: 14

Настьона Повідомлень: 11

CireeGromma Повідомлень: 4

  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Калуський Формат » Куди сходити у Калуші? » Пікнік (шашлик) » Маринади для шашлика
Маринади для шашлика
Владислав
Дата: Понеділок, 25.07.2016, 21:27 | Сообщение # 1
Повідомлень: 138


1. Традиційний маринад складається з оцту, порізаної кільцями цибулі, чорного перцю і солі. Недоліки цієї суміші в тому, що оцет повинен бути відміряно з ювелірною точністю, а час витримки не слід затягувати, інакше м'ясо набуває неприємного присмаку, хоча в процесі приготування пахне, звичайно, чудово. Але справжні цінителі шашлику відкидають оцет і ніколи не додають його в маринади.

2. Лимонний маринад у знавців відторгнення не викликає і відмінно підходить для свинини. А всього - то й потрібно замість оцту додати в маринад лимонний сік одного - двох лимонів. Решта інгредієнти класичні - ріпчаста цибуля , рослинна ( найкраще оливкова ) олія, перець чорний і горошком , лавровий лист. Що стосується пропорцій, то на два кілограми свинини досить буде 2-3 цибулин , чотирьох столових ложок олії і спеції за смаком.

3. Кавовий маринад взагалі не передбачає додавання до м'яса кислот. На ті ж два кілограми свинини з прянощами, 4 ст . ложками оливкової олії і порізаним кільцями цибулею ( 4 шт . ) потрібно буде 1 л гарячої, але не киплячої кави. Цією кавою м'ясо і заливається, а потім залишається спочатку остивати при кімнатній температурі, а потім маринуватися в холодильнику. Витримувати м'ясо в цьому маринаді слід шість годин.

4. Маринад на мінеральній воді робиться ще простіше. Для нього береться півтора літра добре газованої мінералки, зелен , спеції, трохи солі і 3 цибулини. Навіть найстаріша яловичина через 4 години, проведених в цьому маринаді, перетворюється в ніжне філе . Але увага, не додавайте в маринад лікувально - столові види мінералки: у них своєрідний смак і запах, який передасться вашому шашлику.

5. Гранатовий маринад люблять на сході. Для його приготування на кілограм м'яса беруть дві склянки гранатового соку, кілька пучків зелені ( кінза, м'ята, базилік ), побільше меленого перцю і одну велику цибулину. М'ясо витримують в такому маринаді мінімум 10 годин, а краще добу в холодильнику. Для баранини і свинини цей маринад практично ідеальний.

6. Винний маринад додає м'ясу ніжний аромат і робить його м'якше. Однак не всім подобається винний присмак. Проте, для бажаючих спробувати замаринувати м'ясо у вині рекомендується на ті ж два кілограми яловичини або свинини брати літр сухого червоного вина, три цибулини середніх розмірів, побільше чорного перцю і базиліка, можна свіжого.
Калуський Формат » Куди сходити у Калуші? » Пікнік (шашлик) » Маринади для шашлика
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Сторінка
Логін:
Пароль:
Міні-чат
Опитування
Яке у нас населення?
1. 67 000 +
2. 58 000 +
3. 72 000 +
Всего ответов: 4
Сьогодні нас відвідали: